Posts

Showing posts from February, 2016

Mommy To Bee (Laman 5)

Image
Hari ni, dalam group WhatsApp Mommy Blogger syok betul belajar.. Banyak sangat ilmu baru dapat. Itu yang untungnya kalau berkawan dengan orang yang 'betul'.

Takdelah balik-balik gosip. Balik-balik artis. Balik-balik mekap. Bla bla bla.. hihi..jangan marahhhh..

Memang syoklah menelaah bab-bab ilmu kewanitaan gitu
Mula-mula sorang ni tanya bab keputihan, meleret ke bab meruang, pastu bertangas, mandi serum la..

haaaaa...tu dia..memang best kan dapat geng yang arif bab-bab ni..

teruslah Ummi Azra survey barang-barang Nona Roguy. Yang pastinya jenama ni terkenal dengan produk yang dihasilkan daripada herba, dan yang pastinya Nonu Roguy BUKAN JAMU!!! Yeyeyeyy!!!







ok... nanti kalau ada ilmu baru lain bolehlah Ummi Azra kongs lagi ye.. maaf la kalau ada isu tak sesuai untuk bawah umur... tapi ni ilmu ye..ilmu...

HOMEMADE BABY FOOD

Image
ha....selain serbuk bilis, serbuk lobak merah ni boleh jadi penambah rasa dalam juadah si manja anda. boleh juga dibancuh jadi puree..hihi..senang je..






πŸ„ Yummy Carrot 50g RM25s/ RM28ss
πŸ‘‰  Puree
2 Sudu teh 10ml air
Kacau (kalau terlalu pekat @ cair lebihkan @ kurangkan air ikut citarasa anda)
🍴  15 kali makan



πŸ‘‰  Utk Oat @ bubur
1 sudu teh shj
Taburkan dan kacau
🍴 30 kali makan

‪#‎sukatan‬ sudu New Baby
πŸ‘‰  sudu disediakan
πŸ‘‰  Jika terlampau pekat @ cair tambah aiR@kurangkan air mengikut citarasa anda


****************

sempoiii.. nak dapatkan semua produk ni boleh WhatsApp Isma 0173733012


HOMEMADE BABY FOOD

Image
Ha.... yang ni mesti mommies suka benar kan kan.. sebab tak payah dah nak rendam bilis semalaman, toskan, sangai, kisar halus dan tapis... hihi...just add on je dalam menu anak-anak... mudah sangat !!!



***********************


πŸ„ Serbuk Ikan Bilis 100g RM 15s/RM18ss
πŸ‘‰ Ikan bilis sudah siap di basuh dan dikeringkan serta disangai sehingga garing. Ikan bilis hanya tabur sahaja pada makanan bayi sebagai msg dan penambah rasa serta pengganti garam dlm makanan


**********************

meh Whatsapp Isma untuk dapatkan produk yang terbaik ni ye... 0173733012

HOMEMADE BABY FOOD

Image
Ramai juga kaum ibu yang excited perkenalkan oat pada bayi mereka. Kan kan... Oat memang sangat baik, bukan sahaja untuk si manja, bahkan untuk kita, dewasa pun elok kan kan...

Ok..macam mana pula kalau beli yang ni, nak tabur je ke? hihi.. meh meh..Ummi Azra guide ye

******************

πŸ„ Oatmeal Baby Cereal 200g RM18s/ RM20ss
πŸ‘‰  Hanya perlu tambah air panas sahaja dan kacau jika hendak tambah puree buah @ sayur masak seperti berikut

🍴 150 air + puree masak hingga mendidih Masukkan 2 sudu besar oat dan kacau hingga pekat

*******************

Mudah je kan...
Jom jom...dapatkannya daripada Ummi Azra ye
0173733012

HOMEMADE BABY FOOD

Image
ok...kalau entry sebelum ni Isma kongsikan tentang cara penggunaan Brown Rice Powder kan kan.. yang ini pula White Rice Powder atau Serbuk Beras Putih leee... hihi..

ok..meh meh belajar..

************************

πŸ„ White Rice Powder 150g RM15 s/RM18 ss
πŸ‘‰ Kena Masak dalam 2 minit shj sbb white rice ni PURE BERAS bukan precooked beras sbb tue kena masak kejap sbb beras yg digunakan ni beras herbal ponni,kurang kanji
🍴 Sukatan: 2 Sudu besar + 200 ml air

Boleh digunakan: 2 sudu besar = 8 kali (Anggaran)

***********************

ha...bestkan..bukan beras biasa ye...yang ni guna Beras Herbal Ponni..InsyaAllah hanya yang terbaik buat anak-anak tersayang...

Tunggu apa lagi, cecepat WhatsApp Isma 0173733012 untuk dapatkan produk ni ye..





HOMEMADE BABY FOOD

Image
ok...untuk entry kali ini, Ummi Azra nak kongsikan tips pengendalian atau penggunaan Serbuk Beras Perang ni ye...

ha...seronokkan...dah beli, siap ada panduan lagi...  :)


***************

πŸ„Brown Rice Powder 150g RM15s/RM18ss
πŸ‘‰ Cuma tambah air panas @ boleh dimasak seperti White Rice powder
🍴 Sukatan: 2 sudu besar + 200 ml air

Boleh digunakan: 2 sudu besar = 8 kali (Anggaran)


**************

Yang masih belum dapatkan produk ni boleh pilih 5 jenis kat bawah ni dan WhatsApp Isma ye 0173733012




Mommy To Bee (Laman 4)

Image
Alhamdulillah..
pregnant kali ni takdelah sesemput masa Azra dulu

Ingat lagi, masa tu Ramadhan, tadarus memang nafas pendek-pendek je...malunya lahai..even baca Quran sendiri kat rumah pun pendek-pendek je bacaan..

Alhamdulillah, pregnant adik baby kali ni ok...bacaan Mad yang panjang-panjang semua dapat baca elok je... Syukur..

Cumanya, kali ni, rasa berat cepat naik, badan terasa sangat berat, padat, sendat WALAUPUN idok le nampak GUMUK..kihkih...perasaannya lahai (entah2 orang semua pandang daku macam bola kot..ihihihi)

By the way, preparation belum buat apa-apa pun... Pam susu pun berterabur lagi, belum steril, belum simpan elok-elok sebab jadi barnag mainan Kakak Azra Solehah Hafizoh ni lahai... barut dah settle jahit tu jela.. hahaha..

Ye sayang...Ummi tengah kumpul duit untuk beli pakaian awak, kelengkapan semuanya, untuk biaya hospital lagi..banyaknya kannnn.. tu la sayanng.. ekonomi sedang gawat, ummi kena kuat dan cekalkan semangat ni..insyaallah sentiasa ada rezeki awak dan…

HOMEMADE BABY FOOD

Image
Baby Food semakin banyak menguasai pasaran. Tapi sebagai ibu bapa kenalah bijak memilihnya. Lagi-lagi kita sebagai Muslim, kena pastikan, bukan sahaja Halal, tapi Halalan Toyyiban..

hoho...ada beza tau!
Halalan Toyyiban ni mencakupi pelbagai aspek, bukan sekadar bahan sahaja Halal, tapi jaminan mutu produk, proses penghasilannya dan lain-lain lagi. So.. mudah kata, carilah produk Halal yang dihasilkan oleh Muslim, insyaAllah tenang jiwa kan kan..

Gituuuu..

So, hari ini, Isma decide untuk perkenalkan barisan produk 'Homemade Baby Food'
YES!
memang bukan Isma yang hasilkan, TAPI !!!!
puas hati bila survey dan selidik, memang produk ini menepati citarasa Isma sebagai seorang ibu yang cerewet dengan pemakanan anak.. lagi-lagi anak berusia di bawah 2 tahun

 >> (ohhh..doakanlah ada modal dan peralatan yang cukup untuk Isma produce barangan Baby Food..cita-cita sangat) <<







 Yang nak dapatkan info lanjut boleh terus Whatsapp Isma 0173733012 ye  :)