Posts

Showing posts from 2016

SYSTEMATIC SCLERODERMA DAN VIVIX SHAKLEE

Image
Kesan Systematic Scleroderma 2 Minggu lepas pekene Vivix!

---------------


Diagnosed systemic scleroderma dari umur 17 tahun. Sekarang dah 21 tahun. Dah cuba macam2 tapi semua xmembantu. Survey pasal Vivix terus berminat nak cuba.Lepas 2 minggu bagi feedback positive:
❤️ sebelum ni followup every month, tapi jumpa doktor hari ni (lepas 2 minggu consume Vivix), doktor kata much improved. Dan lepas 4 bulan baru followup balik ❤️ ada masalah sendi & kulit yg teruk. Buat masa ni, adik ni kata sendi tangan yg dah start rasa macam nak ok Dapat rasa kegembiraan & bersyukurnya adik ni, dapat cuba Vivix. 😂😂😂 Silakan share & sebarkan... 😊 TQ Dr Ainniah Zulkefli
Whatsapp Isma 017.3733.012 untuk sebarang pertanyaan berkaitan produk Shaklee ^^

ESP DAN GMO???

Image
Ala, ada je soya yg non-GMO & organik kat kedai. Pak Abu yg tanam sendiri soya tu. Dhtu, watpe nak beli soya ESP sampai ratus2?
ESP ni mmg byk lah kelebihan. Dari aspek processing dia sendiri (under control heat bagi nak pastikan protein dalam ESP tak hancur & mudah diserap badan) saja takde sapa boleh lawan. Belum lagi tang low GI, takde pewarna & pengawet, rendah lemak, ade calcium & essential vitamin B. Nak list semua? x daya den.. huhu

Cuma nak highlight satu benda yg setakat ni takde produk lain yg boleh lawan ESP (ala2 mcm Vivix satu2 produk yg dibuktikan secara saintifik boleh repair DNA).

ESP satu2 produk yg dibuktikan secara saintifik mengandungi semua protein asid amino yg diperlukan oleh badan kita; termasuk 9 essential asid amino yg badan kita takkan boleh hasilkan sampai bila2.

Pulak tu, protein2 yg kita dok makan mcm ayam/ikan goreng ni habis hancur sbb dah kena panas (protein sangat sensitif dengan haba. Tinggi sikit je protein tu dah berubah kepada struktu…

HFMD dan Shaklee

Image
HFMD, Hand, Footh and Mouth Disease


Atau dalam bahasa melayunya dikenali sebagai penyakit tangan, kaki dan mulut seringkali menyerang kanak-kanak. Tambahan lagi, kanak-kanak yang sering ditinggalkan di nurseri, pusat asuhan kanak-kanak serta tadika, mungkin berdepan dengan masalah ini.


Ada segelintir ibu bapa yang tidak mengambil berat isu ini, lantaran kesibukan kerja, mereka meninggalkan anak-anak tersebut di pusat asuhan dan mengakibatkan penularan wabak HFMD ini.


Jom kita ikuti kisah bagaimana Puan Sharifah Nurul Kamariah BERJAYA menangani masalah serangan HFMD ini yang telah menyerang anak-anaknya TANPA MENGGUNAKAN UBAT, sebaliknya beliau menggunakan produk Shaklee ^^


Semoga bermanfaat ^^


Whatsapp Isma 017.3733.012

Untuk pembelian serta rundingan berkaitan rangkaian produk Shaklee

ESP SHAKLEE

Image
ESP Shaklee ni penuh dengan kontroversi kan?


.
Ala, ada je soya yg non-GMO & organik kat kedai. Pak Abu yg tanam sendiri soya tu. Dhtu, watpe nak beli soya ESP sampai ratus2?
.
Kalau ada customer yg attack tang ni, ramai SID lain (of cos, iReach semua terel sudah) gelabah tak reti nak jawab apa dah.
.
ESP ni mmg byk lah kelebihan. Dari aspek processing dia sendiri (under control heat bagi nak pastikan protein dalam ESP tak hancur & mudah diserap badan) saja takde sapa boleh lawan. Belum lagi tang low GI, takde pewarna & pengawet, rendah lemak, ade calcium & essential vitamin B. Nak list semua, korg ni dah hebat & hafal belaka dh kan?
.
.
Cuma nak highlight satu benda yg setakat ni takde produk lain yg boleh lawan ESP (ala2 mcm Vivix satu2 produk yg dibuktikan secara saintifik boleh repair DNA). ESP satu2 produk yg dibuktikan secara saintifik mengandungi semua protein asid amino yg diperlukan oleh badan kita; termasuk 9 essential asid amino yg badan kita takkan boleh hasilka…

Sakit Batu Karang Dalam Hempedu Dan Shaklee

Image
BATU DALAM HEMPEDU???


Anda ada masalah batu karang dalam hempedu?


Sembuh Sakit Batu Dalam Hempedu Tanpa Melalui Pembedahan
----------------------------------------------------------------
Pemakanan yang seimbang dan cukup kadar zat nutrisinya serta minum air yang cukup amat penting bagi ibu mengandung. Sekiranya tidak jaga pemakanan, pelbagai masalah serta penyakit mungkin timbul menyerang ibu mengandung atau bayi yang dikandungnya. .
Antara serangan yang boleh terjadi adalah sakit batu karang dalam hempedu. Antara gejala serangan penyakit ini adalah seperti demam, sakit dibahagian atas abdomen, loya dan muntah-muntah, serta jaundis atau mata, kulit dan membran mukus menjadi kekuningan. . Begitulah masalah yang dihadapi oleh Pn. Zeti Hafiza Zakaria yang telah diserang gejala-gejala tersebut ketika mengandungkan anak ketiga beliau. Jom kita saksikan bagaimana beliau akhirnya berjaya sembuh dari gejala penyakit ini dan batu hempedu tersebut akhirnya hilang hanya dengan mengamalkan pengambilan p…

ONLINE SHOPPING

Image
Siapa rajin shopping online???

SAYA!!!

haha.. seronokkan, order online, tunggu parcel sampai, bila sampai macam dapat hadiah gituuu
hihi.. kebahagiaan ok ^^

Meh meh..jom lawati sama ada FB Page mahupun Instagram kami ye

M2Mv_Craft
- educational toys, kraftangan, busy book. soft book, plushies, nursing arm pillow, kinetic sand, diaper strap, taggies, finger puppets, MOSTLY kerja tangan Isma ada di sini :)







M2Mv_BakeMe
- anda boleh dapatkan Homemade Baby Food, Baby KuKiss (buat masa ini OUT OF STOCK), Mee Sayur ( Pre Order)












M2Mv_SihatCantik
- produk SHAKLEE (sekarang sedang berlangsung promosi ESP dan Vitamin C kegemaran ramai tau)





M2Mv_ApparelShoppe
- koleksi busana semestinya daripada AsyiQmuslim dan juga koleksi Hijab kanak-kanak daripada Himayya dan InnerNeck no 1 pilihan rakyat Malaysia Anizon InnerNeck






BUSYBOOK

Image
Busybook ini bukanlah benda asing yang perlu diperkenalkan lagi kan? Sekarang ni dah ramai yang menghasilkan busybook secara besar-besaran
Pada mulanya Isma buat sebab suka sangat tengok pendekatan belajar sambil bermainnya Anak-anak dalam tak sedar dapat menangkap konsep bentuk, warna, bilangan, penceritaan (story telling), kemahiran motor seperti menganyam dan lain-lain
Seperti busybook yang Isma telah hasilkan, kebanyakannya adalah daripada sumber internet dan juga hasil perkongsian idea daripada kumpulan Busybook Malaysia juga. Bermula dengan 100 % jahitan tangan akibat mogok besar-besaran mesin jahit global, kemudian dapat tajaan mesin jahit Brothers daripada ibu. 
Alhamdulillah sehari demi sehari hasil kerja dapat dikemaskan. Syukur..
Jom cuci mata melihat hasil kerja Isma yang tak seberapa ni. Semoga bermanfaat ^^