Posts

Showing posts from May, 2014

MAMPU

usah ditanya lagi mengapa hati berduka mengapa mata berkaca mengapa lidah kelu berbicara mengapa wajah membungkam duka
sesaat bukanlah masa yang singkat
benar kata orang tua-tua lidah itu mampu menghantar bencana bisa memusnahkan percaya pudar rasa kasih pada sesiapa
beri ruang agar bisa gagah kembali bahagia bagai waktu-waktu dulu manis mengukir senyum mampukah aku

Mommy To Bee (Laman 9)

Image
Alhamdulillah... Diberi nikmat yang tak putus-putus oleh Allah subhanah wa ta'ala... Syukur
Ya Allah, nikmat mana lagi yang hambaMu akan dustakan? Allahuakbar! Mohon Kau selalu dekat denganku dalam semua waktu, susah senangku Ameen..

(^^,)

Syukur, hari ini cuti cuti kenapa? hihi.. sebab Sabtu lalu selesai sudah hari sukan Little Caliph Putra Perdana syukur lega... tak payah mengah-mengah lagi dah
lepas ni nak pecut dan fokus pembelajaran dalam kelas pula kesian anak-anak for the past few weeks... kesian ke best entah diorang..  ye la... pelajaran banyak juga tertinggal, sebab banyak masa dihabiskan untuk latihan.
apa-apa pun syukur berhasil semuanya sebab, interschool punya games, LC Putra Perdana bolot semua hihihi..
4 years sampai 6 years games interschool WINNER mahu tak happy semua teachers
WELL DONE ANAK2KU syukur
^____________________^




nampak dah ketembaman ek  :)
*******
kembali kepada kisah kami hihi.. aah la.. kami  :)
semalam seharian berjalan..
ke Alamanda, dengan ibu, angah, kakak dan adik dan teruta…

1st Anniversary

Image
Bismillah.. Gembira..Senyum simpul... Sengih... Gelak...Sebak pun ada... hihi
********
"Selamat ulangtahun pernikahan sayang...", encik abang ucap sebelum kerja tadi. opsss... terus bergenang air mata
T_T
hahha... kalau dah memang ratu air mata, memanglah tak boleh cover.. kuikui.. malu den... hihi..
*****
Punyalah banyak misi gagal hari ni kuikui.. nasib la labu.. sila cuba lagi i tahun2 akan datang ye, insyaallah.. ameen
******
MISI PERTAMA
~ BREAKFAST ala ssyweet2 gitu ~
disebabkan hari ni cuti, ligat la sikit ke dapur kalau tak sediakan yang ringkas-ringkas je la tak pun kadang2 tak buat sarapan pun kalau xde mood dan kederat hihi
so, lepas siapkan sosej roll untuk bekalan kekanda makanya merajinkanlah diri goreng bihun (sedap pula bihun pagi ini.. lalaaa... naik lif tekan sendiri nampak!)
oh ye, lepas goreng bihun, mula la dapat idea, nak decorate la bihun ni cumil2 gitu ok! goreng telur mata dan nak tulis atasnya dengan sos
"hepi 1st anniversary"
sedang tekun nak menulis, tiba2 cik abang…

ALERGIK

Image
Assalamualaikum wbt semuanya...
wah... lama bersawang ek?
alkisah, hari ini IM MC, so dapat la update blog di siang hari...

alergik?

aah... tak pernah muncul dalam sejarah hidup IM selama ini
hihi..
Allah.... sikit sangat ujian ni..
kisahnya begini..
sejak mengandung ni, rasanya graf antibodi merudum kot
kuikui..
relax la... bukan apa.. syukur sangat sepanjang tempoh kehamilan ini, IM diberikan nikmat kesihatan yang amat optimum gitu

ye la, ramai la teman-teman seangkatan
bertarung dengan morning sickness yang berpanjangan
hilang selera makan
muntah yang teruk
sakit itu dan ini
sampai turun berat badan pun ada
ada lagi yang tiba-tiba positif kencing manis la
dan macam-macam lagi

syukurrrrrrrrrr.. Allah kurniakan kesihatan yang baik pada diri ini
IM pula sejak jadi teacher tadika ni
dah la kena lompat, nyanyi, joget, jerit-jerit setiap hari
jadi, banyak juga tenaga yang diperlukan dan dikerahkan

mujur IM amalkan pengambilan supplement Shaklee 
hihi.. gitu!!! haruslah....
IM kan SID Shaklee
oh ye, siapa nak tany…